Afla cum poti deveni propriul tau profesor. Contact

20
Aug

0

De ce spun copiii că nu știu să rezolve exercițiile din aplicațiile școlare?

Bine ai venit la cursul meu la distanță! Învățarea de astăzi este despre:

De ce spun copiii că nu știu să rezolve exercițiile din aplicațiile școlare?

Iată ce am observat eu!
SITUAȚIA 1
De cele mai multe ori, copiii NU CITESC CERINȚA exercițiului, ci se duc direct la cifre, la operații. În acel moment, pentru că sunt isteți, mintea lor le transmite diferite rezolvări pe care ei le-au făcut în trecut! Iar ei încep să rezolve corect, dar nu este ceea ce se cere în aplicația lor, ci doar cred ei că ar trebui.
CUM ÎNDREPTĂM PROBLEMA ?! Citește mai întâi cerința. Dacă ochii fug la cifre (și e firesc, pentru că așa ești obișnuit), acoperă cifrele și operațiile cu mâna sau cu o foaie.
DE ACEEA ȚI-AM TRIMIS DOAR CERINȚELE! Să te învăț să le citești prima oară, pe ele! Află ce ți se cere să faci, nu ce crezi tu că trebuie să faci!
SITUAȚIA 2
De cele mai multe ori, dacă citește cerința exercițiului și NU ÎNȚELEGE MESAJUL DE LA PRIMA CITIRE (ce trebuie să facă), copilul trece direct la cifre și operații și intră în situația 1 de mai sus.
CUM ÎNDREPTĂM PROBLEMA ?!  Te rog să mă crezi, că nici eu nu înțeleg toate mesajele de la prima citire. Ca urmare, le citesc de mai multe ori: cel puțin de 2 ori și cel mai mult… – nu pot spune numărul pentru că, citesc de câte ori simt că am nevoie.
Dacă ai citit de mai multe ori și tot nu ai înțeles, atunci spune cu glas tare următoarele întrebări: ,,Ce cuvânt de aici nu înțeleg?”, „Ce expresie de aici, nu înțeleg?”. Ascultă ce gând îți trece prin cap!
Privește din nou cerința și observă-te!  La care cuvânt te încrunți, atunci când îl citești? Ce cuvânt citești atunci când în sufletul tău apare o emoție neplăcută? Acestea sunt semne că nu cunoști cuvântul! (pe care copiii, din păcate, le interpretează ca: ,,Nu-mi place Limba română!” sau „E grea Limba română!”)
DE ACEEA am realizat  CARDURI DE ÎNVĂȚARE cu explicarea acelor cuvinte pe care, dacă nu le înțelegi, nu vei știi cum să rezolvi exercițiul! Vreau să te învăț cum să descoperi aceste cuvinte! Vrea să te învăț cum să cauți moduri de a ți le explica!
Folosesc învățarea după model! Imită ceea ce fac eu și mintea ta va înțelege! Nu toate învățăturile trebuie explicate prin cuvinte! Unele se învață prin imitare!
ziua 3 fisa doar cu cerinte M1    – descarcă materialul printabil PDF
ziua 3 card 1 invatare M1  – descarcă materialul printabil PDF
ziua 3 card 2 invatare M1  – descarcă materialul printabil PDF
Dacă vrei să descarci fișa de lucru și să o lucrezi, dă clic aici. PARTI DE VORBIRE – fisa de lucru
Dacă vrei să exersezi învățarea prin câteva aplicații interactive, dă clic aici.
Mulțumesc pentru că ai învățat alături de mine!
Poate ne și vedem (Chiar dacă va fi de la distanță!), să îți povestesc mai mult din ce știu eu!
O zi minunată să ai!

 

 127 vizualizari,  1 vizualizari astazi

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

No Comments

Reply

Skip to toolbar