Afla cum poti deveni propriul tau profesor. Contact

24
Mar

0

Colecție de resurse de învățare pentru elevii claselor primare (dar nu numai)

Dacă ești preocupat să găsești resurse educaționale pentru copilul tău școlar sau pentru nepotul pe care îl ai în grijă sau pentru elevii cărora le predai, atunci cea mai mare provocare e căutarea. Aceasta ocupă cel mai mult timp.

Grupul țintă pe care l-am ales în căutarea mea, este format din elevii din clasele primare. Bineînțeles că vor putea fi folosite și de elevii din alte nivele de învățământ, dacă vom privi din perspectiva tehnicilor de învățare sau a adreselor de internet (linkuri utile) la care fiecare face trimitere.

Sunt atât de multe resurse pe internet încât la un moment dat te pierzi printre ele. Având atât de mult timp la dispoziție, în această perioadă de pandemie (martie 2020), am căutat resurse educaționale pentru a veni în ajutorul celor care au nevoie de ele sperând că eu le-aș găsi mai repede decât ar reuși cei care nu sunt atât de familiarizați cu  domeniul învățării.

Am descoperit că pot sta în fața calculatorului în jur de 12 ore, fără să îmi dau seama că timpul a trecut atât de repede. Aceasta nu ar fi o problemă, pentru că în 12 ore acumulezi multe cunoștințe, însă dacă nu ești atent, realizezi că nu ai găsit ceea ce ai căutat.  Acesta ar fi motivul din cauza căruia am hotărât să realizez o listă cu adrese de internet din România, dar și din alte țări, de unde puteți alege  fișe de lucru, filmulețe, documentare, îndrumări în învățare. Ordinea este realizată alfabetic în funcție de numele site-ului. Fiecare dintre adrese merită vizitată și imposibil să nu descoperiți ceva util.

În limba română

 1. clasamea.eu                                 Clasa mea  Idei, materiale didactice, activități, experiențe
 2. digitaledu.ro                                Situații de învățare cu utilizarea instrumentelor și resurselor digitale
 3. https://digital.educred.ro/
 4. didactic.ro                                    Didactic.ro-comunitatea online a cadrelor didactice
 5. https://emalascoala.ro/      Ema la școală
 6. matecucristina.ro                       Mate cu Cristina
 7. matepescurt.ro                            Video-lecţii introductive de matematică pentru elevii de gimnaziu
 8. https://manutepricepute.ro/
 9. strumfitzanico.blogspot.com    ȘTRUMF  Școlar – Talentat – Răbdător – Uimitor – Motivat – Frumos
 10.  Școala Intuitext 
 11. talentedenazdravani.eu             Talente de năzdrăvani – cu, despre și pentru copii

 

În limba engleză

 1. hookedoninnovation.com/2020/05/13/25-strategies-to-engage-zoom/?fbclid=IwAR0WhGU-lp2zmJ7zNdWK1qBPC92w7ZQwerglYnMFB09N6qbn7lmubA1SrPE      Instrumente pe Zoom, prin care elevul poate fi implicat activ.
 2. how-to-create-your-custom-elearning-course-with-25-free-tools    25 de intrumente cu ajutorul cărora poți crea cursuri online personalizate

 

Lista va fi actualizată pe măsură ce voi fi norocoasa descoperitoare a altor adrese utile, în oceanul acesta numit INTERNET.

Îndrăznește să fii cel care descoperă ceea ce are nevoie!

Citește și

De ce colecționez resurse de învățare

Colecție de resurse de învățare – Limba coreeană

Despre resursele de învățare – De ce nu le putem folosi întotdeauna?

 563 vizualizari,  1 vizualizari astazi

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

No Comments

Reply

Skip to toolbar